Kan Gud tale til mennesker gennem dig?

Kan Gud tale til mennesker gennem dig?

Hvad fortæller dit liv? Repræsenterer du Kristus?

5 min. ·

Har du nogensinde set en scene på nyhederne eller i en film, hvor mennesker samles i forventning om at der ankommer en speciel person? En fin sedan kommer, og en respektabel person træder ud. Du undrer dig over, hvem det kan være, og så hører du nogen sige, at det er en ambassadør fra et fjernt land. Hvad gør denne person så speciel? Har du tænkt over hvordan og hvorfor den specifikke person blev udvalgt netop til dette job?

En ambassadør er en officiel repræsentant, ofte en højtstående diplomat som er blevet udpeget til at være i et andet land på vegne af deres eget land. De repræsenterer deres lands morale principper og standarder, selvom de er langt væk fra deres hjemland. Når folk ser dem, tænker de på det land, de repræsenterer.

“Ambassadør for Kristus.” Det er et udbredt udtryk over hele kloden. Tænk over det på samme måde som ambassadør for et land. Det kan siges på denne måde, at "de bedste af de bedste" repræsenterer Kristus her på jorden! Det skal være en som eksemplificerer Jesus. Gud vil tale til os og igennem os, ved sin søn (Hebræerbrevet 1:2-3).

Er jeg virkelig i stand til at være hans ambassadør?

Når jeg sidder fast i trafikken, eller nogen behandler mig dårligt i shoppingcentret, hvad er min reaktion så? Kan mennesker se noget anderledes i mig, eller bliver jeg smittet med det samme, mennesker omkring mig bliver negative? Hvad betyder det at reagere som en Kristi ambassadør? Betyder det, at jeg skal gå rundt med et falskt smil og prøve at være behagelig, selv når jeg ikke føler for det? Ligesom en ambassadør for et land ville være i harmoni med, hvordan deres land ønsker, de skal opføre sig og arbejde, så vi skal være i harmoni med det som er gudeligt. “Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; giv os i dag vort daglige brød.” Matthæusevangeliet 6:10-11.

Guds vilje ske! Hvordan kan dette ske i mit personlige liv? For at hans vilje kan ske i mit liv, skal jeg være færdig med min egen vilje. “Se, jeg er kommet … for at gøre din vilje, Gud.” Hebræerbrevet 10:7-9.

“Jeg lever ikke mere selv, men Kristus lever i mig, og mit liv her på jorden lever jeg i troen på Guds søn, der elskede mig og gav sig selv hen for mig.” Galaterbrevet 2:20.

Som en ambassadør for Kristus skal min egenvilje korsfæstes, så jeg kan gøre Guds vilje. Hvordan kan jeg repræsentere Gud og stadig gøre min egen vilje? Det fungerer ikke! Men når mit “eget” er opgivet, så kan Kristus leve i mig og igennem mig, i en stadigt stigende grad.

Reaktioner

Det er vort valg, hvordan vi reagerer i de situationer, som Gud lader os gå igennem hver dag. Jeg kan reagere som menneske, eller jeg kan vælge at gøre Guds vilje og reagere som en himmelsk borger.

Hvis jeg bliver “indsat” til at repræsentere Kristus, skal jeg så ikke have gudsfrygt over mine ord og handlinger? Lad os gå tilbage til eksemplet med, at nogen behandler dig dårligt i shoppingcentret; den normale menneskelige reaktion er at give tilbage – måske selv “bide næsen af dem.” Men jeg kan vælge at reagere ligesom Kristus, som “svarede ikke med skældsord, da han blev skældt ud.” Jeg kan selv gå et skridt videre og selv tage mine tanker til fange. Kristus “overgav sin sag til ham, der dømmer retfærdigt.” Første Petersbrev 2:23. Jeg behøver ikke gå rundt og “fikse” alle andre. Men jeg kan selv blive fri fra synden, så jeg kan velsigne og gøre godt, ligesom Jesus! Så kan mennesker se, hvem jeg repræsenterer.

Tænk på næste gang du føler dig sur: regn dig selv som død for den synd, så du ikke længere reagerer på samme måde, som du har gjort hele dit liv. Vælg ikke at give efter for dine følelser og du vil opleve, at du kan have et ægte smil, der afspejler det nye liv, Kristi liv, som er blevet skabt i dig (Andet Korintherbrev 4:10-11). Gud taler ikke nødvendigvis i tegn og undere, men han kan bruge dig igennem din trofasthed til at gøre hans vilje i dine daglige omstændigheder i livet!

Det er et mål altid at have for sig. Når mennesker ser mig, tænker de så på Kristus?

“Er en stjerne du? Er du oprejst nu?
Er du sat med ham i himlen?
Lyser du som ham, Jesus det Guds lam?
Er du lys i stjernevrimlen?
Løser sjæle du ved dit liv med Gud?
Ser de i dig Morgenstjernen?
Vær urokkelig, dø med hem – bliv fri.
Da du evigt bli´r en stjerne.”
(Uddrag fra: Skjulte Skatters Forlag, “Herrens Veje.” iBooks. Sang #335)

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoritære oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.