Behøver jeg virkelig åndens frugter for at være en god forælder?

Er dit hjem et lille stykke af himlen for dine børn?

Skrevet af Eva Janz
Behøver jeg virkelig åndens frugter for at være en god forælder?

Det er et interessant spørgsmål. Hvad har en forælder med åndens frugter at gøre? Først skal vi vide hvad åndens frugter er.

Men Åndens frugt er 
kærlighed,
glæde,
fred,
tålmodighed,
venlighed,
godhed,
trofasthed
.

Galaterbrevet 5:22.

Jeg tror vi alle kan blive enige om, at disse dyder i sandhed er en god forælders karakterer og kvaliteter. Det er frugterne, resultaterne af at leve i ånden og at adlyde åndens stemme. Det modsatte af at leve i ånden ville være at leve i kødet, og jeg tror vi alle godt ved hvad det vil sige, når en mor og en far lever efter kødet – de naturlige tilbøjeligheder og tendenser i menneskenaturen. Resultatet er irritation, vrede, hårdhed, urimelige krav, selviskhed, dovenskab, utålmodighed, osv. Det gør en til en dårlig forælder. Vore hjem burde faktisk være et lille stykke af himlen for vore børn.

Få sejr over synd

Som den heldige mor til otte børn selv var jeg ofte i nød over, hvordan jeg skulle takle mine børn på de forskellige stadier: babyer, to-årige på deres fantastiske (ikke forfærdelige!) stadie, præ-teenagere, teenagere og unge voksne. Min mangel på visdom bragte mig i stor nød og fik mig til at søge Gud i en langt dybere grad. Det bragte mig på knæ for at bede om sejr over alle de dårlige ting, jeg så i min natur.

Og ved Guds nåde fik jeg sejr, til hans ære og pris! Men et arbejde som dette sker ikke bare på en dag. Det tager tid, og der står at det er ved tro og tålmodighed, vi arver løfterne (Hebræerbrevet 6:12). For at sejre over den synd som kommer frem i min menneskenatur – irritation, utålmodighed, frustration, osv. – skal jeg kunne se det først. Jeg ser det når jeg bliver fristet til det, og det er der jeg får muligheden til at sejre over det. Det er en proces, og når jeg ser disse tendenser i mig selv, er det ikke en grund til at blive modløs, men hellere til at råbe til Gud om at han vil give mig den tro og tålmodighed jeg har brug for, så jeg kan leve i sejr over disse ting. I denne proces er det så godt at vide at vi har en ypperstepræst der har medlidenhed med vore skrøbeligheder, og at Jesus selv“ … lever og vil gå i forbøn for dem.” Hebræerbrevet 7:25.

Få frugterne i mit eget liv

Ja, jeg kom til sejr, men det er kun en del af ligningen: Jeg længtedes stadig efter mildheden, langmodigheden, godheden og den dybere kærlighed osv., som jeg ønskede at kunne give mine børn. En dag læste jeg i Galaterbrevet 5:22 om åndens frugter, og det blev klart for mig: det er dette jeg så desperat har brug for! Men hvordan kommer jeg dertil?

En frugt er resultatet af noget, der vokser fra et lille frø til en moden, smuk frugt, som har en dejlig duft og smag, som andre kan nyde. På samme måde er åndens frugter et resultat af et lille frø af Guds ord, og over tid en stabil vækst og trofasthed af åndens frugter. Skrifterne siger i Galaterbrevet 5:16: “Hvad jeg mener, er: I skal leve i Ånden og ikke følge kødets lyst.” For at gøre dette skal jeg have Guds ord i mit hjerte og mine tanker. Når mine teenagere kommer hjem oprørte og utålmodige, eller min baby græder konstant, så skal jeg holde mig nær til Gud i bøn og lytte efter åndens stemme i mit hjerte, så jeg ikke reagerer efter mit kød, men hellere vise mildhed, godhed og langmodighed, uanset hvordan jeg faktisk har det. Trofasthed i dette vil føre til åndens frugter og blive en del af min natur, og mine børn vil nyde godt af dette og blomstre under denne påvirkning.

Prøv at forestille dig et hjem hvor far og mor er fuld af kærlighed, glæde, fred, langmodighed, mildhed, godhed, trofasthed og selvkontrol. Hvilken himmelsk atmosfære for børn der kæmper med at udvikles til selvsikre, elskelige, gudfrygtige voksne. Er det ikke det, vi ønsker for vore børn? Skaber dette ikke en dyb længsel i os alle efter at være en sådan forælder? Så lad os ikke kun leve i ånden, men også vandre i ånden i vore daglige liv (Galaterbrevet 5:25).

Og den bedste del af det er, at det med Guds hjælp er muligt for dig og mig at leve sådan et liv og få del i disse åndens frugter i vort dagligliv, til Guds ære og pris!

Skriftsted taget fra: www.bibelsselskabet.dk: "Læs i bibelen".

Download gratis e-bog

Jeg er korsfæstet med Kristus

Skrevet af Elias Aslaksen

Dette hæfte er baseret på det, som Paulus skriver i Galaterbrevet 2,19-20: «Jeg er korsfæstet med Kristus. Jeg lever ikke mere selv, men Kristus lever i mig.” Her forklarer Elias Aslaksen hvad dette betyder, og hvordan læseren kan have samme vidnesbyrd som Paulus i sit eget liv.