“Det afgørende årti: Hvorfor dine tyvere er afgørende”

“Det afgørende årti: Hvorfor dine tyvere er afgørende”

Forleden dag fangede en bogreklame min opmærksomhed. Titlen: “Det afgørende årti: Hvorfor dine tyvere er afgørende – og hvordan du får mest ud af dem nu,” fik mig til at stoppe op.

3 min. ·

Den anden dag fangede en bogreklame min opmærksomhed. Titlen: ““Det afgørende årti: Hvorfor dine tyvere er afgørende – og hvordan du får mest ud af dem nu,” fik mig til at stoppe op.

“Jeg har set utallige, der er i sine tyvere, bruge for mange år på at leve uden perspektiv,” forklarer forfatter og klinisk psykolog, Meg Jay. “Det der er værre, er de tårer, der bliver grædt, når de er er i trediverne og fyrrerne, fordi de nu betaler en dyr pris for den manglende vision i tyverne.”

Ifølge Jay lever jeg lige nu det afgørende årti af mit liv. Hun påstår, at de ting vi gør eller ikke gør, når vi er i tyverne har en stor effekt på vort eget liv og selv kommende generationer.  “Det er en ganske frimodig påstand,” tænker jeg for mig selv.

Hvordan bruger jeg mine tyvere?

Jay beskriver dem som er i tyverne som midt i deres ‘frihedsår’, og de skal spekulere over hvad de vil bruge resten af deres liv til. “Købe et hus? Blive gift? Universitetet? Tage imod job-tilbuddet?” Disse vigtige valg, som vi alle skal tage, er ofte til grund for bekymring og angst, mens andre takler dem med uvidenhed eller endda ligegyldighed.

Bogen får mig til at tænke. "Hvordan bruger jeg mine tyvere?"

Mine tanker går til et vers i Galaterbrevet, "Far ikke vild! Gud lader sig ikke spotte. Hvad et menneske sår, skal det også høste.” Jeg behøver ikke at frygte for, hvad fremtiden vil bringe. Gud har givet mig muligeden til at definere resten af mit liv, ved det jeg sår – ved de små valg jeg tager i dagliglivet.

Gud har givet mig anledningen til at afgøre resten af mit liv ved det jeg sår

Jeg sår det gode ved at gøre Gud vilje – som ER det gode. Det er lettere sagt end gjort, og det kræver handling imod den synd, der bor i mig. Det er en kamp jeg kæmper i mit tankeliv. Når jeg bliver fristet til for eksempel: irritation, angst, mistanker om folk omkring mig, lyst til det andet køn eller fristelsen til at blive fornærmet, hører jeg Guds vilje, der fortæller mig, at jeg skal sige “NEJ” til disse tanker, så de ikke får lov til at komme ind i mit hjerte. For, som der står skrevet i Ordsprogenes Bog 4:23, “Vogt dit hjerte, for derfra udgår livet.”

Guds stemme leder mig

Hvad har dette at gøre med at “afgøre mit liv”?

Jeg har oplevet, at når jeg er trofast til at være lydig imod Guds stemme i de små ting, så er han til gengæld trofast til at lede mig og give mig svar, når jeg skal tage vigtige valg. Dette forhold til Gud giver mig fred og sikkerhed midt i det hele. “Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb.” Jeremias' Bog 29:11

Dette forhold til Gud giver mig fred og sikkerhed midt i det hele.

“Det afgørende årti,” har givet mig muligheden til at reflektere. Jeg har valgt, hvordan jeg vil få det bedste ud af mine tyvere, og jeg glæder mig til fremtiden! “Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.” Matthæusevangeliet 6:33

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoriserede oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.