Det andet fantastiske løfte: Du skal ikke rammes af den anden død

Den anden artikel i en serie om vore evige belønninger.

Skrevet af Kathryn Albig med Bjørn Nilsen
Det andet fantastiske løfte: Du skal ikke rammes af den anden død
 • Det andet fantastiske løfte: Du skal ikke rammes af den anden død
 • «Den, der har øre, skal høre, hvad Ånden siger til menighederne. Den, der sejrer, skal ikke skades af den anden død.» (Johannes’ Åbenbaring 2,11)

  Gud elsker sit skaberværk. Synden ødelagde det, men nu har Gud en plan for at føre det tilbage til sin oprindelige fuldkomne tilstand, og han vil belønne dem som hjælper ham med at gennemføre denne plan.

  Synden blev født på grund af Satans ønske om at sætte sig over Gud, og det ødelagde harmonien i himmelen. Nu skal Gud udrydde al synd fra hele sit skaberværk på en sådan måde, at der ikke er nogen mulighed for at det sker igen.

  Gud skabte menneskene med den hensigt, at de skulle herske over synden. (Første Mosebog 4,7) Hele hans plan er, at menneskeheden skal leve et liv, hvor de hader og modstår synd og siger ja til ham – at sejre. En der sejrer over synd i sit eget liv beviser, at Guds måde er fuldkommen, og er en del af arbejdet for at udrydde synd i al evighed. Hver eneste som gør dette, skal smage de rige belønninger af at leve et sådant liv. Disse løfter gælder for alle som sejrer.

  Ildsøen

  Den anden død er ildsøen (Johannes’ Åbenbaring 21,8). Dette er dommen over alle ting, som er smittet af synd. Når nogen ikke har brugt mulighederne i sit liv for at sejre over synd, vil de blive ramt af den anden død, fordi intet som ikke kan stå i dommens ild tillades i evigheden.

  Du som har brugt dine muligheder til at sejre over synd, mens du er her på denne jorden, skal ikke rammes af den anden død. Du har erkendt den synd, som du bliver fristet til, dømt at den er uacceptabel for en, der ønsker at øve retfærdighed og har stået den imod.

  Du er sejrherre, lever retfærdigt og gør det som er godt og sandt i alle forhold. Og hvis du falder, fortryder du, får tilgivelse og bestemmer dig for at modstå fristelsen til at synde næste gang. Du vil ikke gå glip af en mulighed!

  «Tag jer i agt, at I ikke skal miste det, vi har nået ved vort arbejde, men få den fulde løn (Andet Johannesbrev 1,8)

  Evig værdi

  Det er mere end værd at tåle, at give din egen vilje op, kødets gerninger, som Paulus skriver om i Galaterbrevet 5, for at gøre Guds vilje. Kærligheden, godheden, langmodigheden, osv., som erstatter din naturlige egoisme, misundelse og urenhed er resultatet af at leve et sejrende liv. Disse giver dig værdi, som du vil have for al evighed.

  Der er nåde for syndernes forladelse, men du har også nåde til et meget dybere liv. Hver gang du mister en anledning til at sejre over synd, kan du få tilgivelse, men du har også mistet en mulighed til at få noget af evig værdi. Det er den anden døds smerte. Det er et evigt tab.

  I Første Korintherbrev 15,41 står der solen, månen og stjernernes glans. Dette er et symbol på den evige herlighed, som du kan komme til. Jo mere værdi du har som et resultat af at være trofast til at sejre, jo større bliver din evige herlighed.

  Skriftsted taget fra: www.bibelsselskabet.dk: "Læs i bibelen".

  Download gratis e-bog

  Jeg er korsfæstet med Kristus

  Skrevet af Elias Aslaksen

  Dette hæfte er baseret på det, som Paulus skriver i Galaterbrevet 2,19-20: «Jeg er korsfæstet med Kristus. Jeg lever ikke mere selv, men Kristus lever i mig.” Her forklarer Elias Aslaksen hvad dette betyder, og hvordan læseren kan have samme vidnesbyrd som Paulus i sit eget liv.