Det skæbnesvangre øjeblik

Det skæbnesvangre øjeblik

Når du kæmper imod synden som vil op og frem i dig, er det vigtigt at være klar til kamp på forhånd. Men hvad er det skæbnesvangre øjeblik?

2 min. ·

Når du kæmper imod synden som vil op og frem i dig, er det vigtigt at være klar til kamp på forhånd. Men hvad er det skæbnesvangre øjeblik? Elias Aslaksen skriver en artikel om dette, om radikalitet og handlekraft.

Det er i samme øjeblik, som man bliver fristet. Så skal man slå hårdt til. Hvis man ikke er fast besluttet på dette på forhånd, og gennemfører det med det samme, giver man gerne efter og falder i fristelsen. Fristeren er selve Satan, og ham behøver man ikke at høre på i flere sekunder, før man slår til, før man gør brutal modstand, før man affyrer hele bredsiden, alle de kanoner man har skaffet sig på forhånd. Man ruster jo i fredstid, så alt er klart på forhånd. Ellers bliver man jo overrumplet, og overvundet.

Hvis man ikke gør sit bedste for at sejre, fortjener man at falde. Den kraft som Jesus udtalte i Matthæusevangeliet 5:29, «Hvis dit højre øje bringer dig til fald, så riv det ud og kast det fra dig!», siger med overdådig tydelighed, at vi bør gøre vort allerbedste for at undgå at synde! Det vi først, og mest, skal ruste med, det er Guds ord, alle livets ord, så vi er fyldt med alle disse ord, sådan at vi har hans ord blivende i os. Vi i ordet og ordet er i os!

De aller fleste troende er helt enkelt for dovne, dvaske og langsomme, og alt for lidt levende interesseret i at blive grundigt frelst fra al slags synd på alle mulige områder! De er efter Jesu egne ord ikke ham værd! I Matthæusevangeliet 10,37-38 står der: «er mig ikke værd» tre gange efter hinanden. Kun helhjertede, kogende varme, levende interesserede, flittige personer kommer ind i Guds rige. Måtte mange i disse dage vågne op til radikal omvendelse og radikal indsats!

Artiklen blev først publiceret i menighedsbladet «Skjulte Skatte», april 1977
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skattes Forlag

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoriserede oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.