Jeg havde en frygt for at leve et “almindeligt liv”

Jeg havde en frygt for at leve et “almindeligt liv”

Jeg plejede at bekymre mig over, at jeg holdt mig på den sikre side, at jeg skulle gøre noget anderledes. Så viste Gud mig noget nyt …

3 min. ·

En frygt udviklede sig inde i mig om, at mit liv har været “for almindelig.” At jeg har spillet for sikker og helt sikkert ikke gjort nok. Jeg fandt mig selv værende utilfreds med bare et almindeligt liv. Jeg lænede mig op af tanker som af flytte til et helt nyt sted i et år for at “have det hårdt” og gå igennem, hvad jeg så som virkelige prøvelser i livet for virkelig at klare det. Jeg undrede mig over, hvordan Gud virkelig kunne sætte sit stempel på nogen som bare har levet sådan et kedeligt, almindeligt liv?

Jeg følte det som om, at jeg aldrig gjorde nok for at bevise mig selv og dette stjal den glæde, jeg ellers kunne opleve i hverdagen. Det var en byrde. Så hørte jeg noget som satte den frygt i lyset:

“Vort liv er et kort stykke tid, og Gud skal gøre et enormt forvandlende arbejde på den korte tid, han har.”

Det er Gud som skal gøre et arbejde i mig; han har kontrollen. Han ønsker at gøre noget med mit liv – han ønsker at forvandle mig til hans søns billede! (Romerne 8:29). Mine øjne blev virkelig oplyst om, at Gud går så meget op i at opfylde dette arbejde i mig, at han har planlagt enhver situation, hver eneste dag perfekt, lige for mig. Og de “almindelige,” hverdagsagtige ting i livet er præcis, hvor Gud kan føre mig til hele Kristi fylde! (Filipperne 2:13; Efeserne 4:13).

Der er ting i mit kød, som ikke er som de burde være. Jeg finder ting i min natur som dovenskab, egoisme, overfladiskhed. Uanset om jeg er i ekstreme omstændigheder eller bare lever et stille liv, kommer disse ting frem på den ene eller anden måde. Og de skal renses ud og erstattes af noget nyt, og Gud kræver ikke ekstreme omstændigheder for at være i stand til at gøre dette arbejde. I livets hverdagsagtige situationer viser han mig, hvad der er i min natur, og hvad jeg skal gøre for at sejre over det.

Tage opvasken i stedet for at ligge på sofaen efter et måltid. Spørge hvordan det virkelig går med andre, i stedet for at tale om min egen dag og mine problemer. Glæde mig med en anden som måske har mere ferie eng jeg, har et større hus eller et bedre arbejde, i stedet for at være bitter eller misundelig. Alle disse enkle ting er valg jeg får lov til at tage og en mulighed for ikke at gøre min egen vilje, men være lydig når Gud viser mig ting som skal forandres i mit liv. Når jeg fornægter mig selv, så giver jeg plads til at Kristus kan fylde mig med hans liv og dyder. Et liv med hans dyder er det som gør det til himlen på jorden.

Det er Guds arbejde og plan at føre mig ind i sådan et herligt liv, og jeg kan fuldstændig lægge det i hans hænder og ikke være bange for at leve det “almindelige liv”, han har forberedt for mig. Det jeg skal have fokus på er at holde mig nær til ham i alle situationer, så jeg kan høre hans tilskyndelser og adlyde dem hurtigt

Gud er begejstret over at bruge et “almindeligt liv” til at gøre et fuldstændig forvandlende arbejde. Og det liv er så langt fra almindeligt, som man kan komme!

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoriserede oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.