Gå til indhold

Hjælper Gud mig til at forstå, hvad jeg skal gøre i min situation?

Som kristen ønsker jeg at være en god person, og at hjælpe andre. Men midt i de gode gerninger og intentioner, oplever jeg ofte at ting som egoisme og utålmodighed findes i mig. Jeg kan ikke altid være så sød og god, specielt hvis jeg er under pres og ikke alt sker, sådan som jeg ønsker.

Som kristen ønsker jeg at være en god person, og at hjælpe andre. Men midt i de gode gerninger og intentioner, oplever jeg ofte at ting som egoisme og utålmodighed findes i mig. Jeg kan ikke altid være så sød og god, specielt hvis jeg er under pres og ikke alt sker, sådan som jeg ønsker.

Jeg forstår, at jeg har brug for hjælp til at leve et liv, hvor jeg virkelig kan være god imod andre og behage Gud. Men hvor kommer denne hjælp fra? Hjælper Gud mig til at forstå, hvad jeg skal gøre i min situation?

Jeg læste i Andet Timotheusbrev 2,19, hvor der står: «Herren kender sine …» Dette er en enorm trøst for mig! Jeg tror af hele mit hjerte på, at Gud kender mig og bryder sig om mig. Jeg kan se, at han ønsker at hjælpe mig – han vil, at det skal lykkes!

Hvordan hjælper Gud mig?

Nu stiller jeg mig selv spørgsmålet: «Hvordan hjælper Gud mig?» Jeg kan ikke bare sidde i min egen skrøbelighed og sørge over mine svagheder, og vente på at der skal ske noget. Dette fører mig ingen steder hen. Nej, jeg beder Gud om styrke og kraft til at overvinde de tanker, som forhindrer mig i at være god imod andre mennesker.

Jesus oplevede de samme svagheder, da han levede her på jorden. Han forstod alvoret i hver situation; han vidste, at han ikke kunne tage det let, hvis han skulle være i stand til at sejre. «Mens han levede på jorden, opsendte han, under høje råb og tårer, bønner og anråbelser til ham, som kunne frelse ham fra døden, og han blev bønhørt for sin gudsfrygt.» Hebræerbrevet 5,7. Han blev også fristet til at synde af de samme tilbøjeligheder, der boede i hans egen menneskenatur, men han adlød dem aldrig – han syndede ALDRIG!

Han blev også fristet til at synde af de samme tilbøjeligheder, der boede i hans egen menneskenatur, men han adlød dem aldrig – han syndede ALDRIG!

Er det muligt for mig at overvinde synden, som Jesus gjorde? Jeg er taknemlig for, at det faktisk er muligt! Når min længsel er at være virkelig god, kan Gud vise mig den synd, som bor i min menneskelige natur og lære mig at reagere på en sådan måde, at den ikke har kontrol over mit liv. Når jeg mærker utålmodighed eller egoistiske tanker komme, så kan jeg bede til Gud, sådan som Jesus gjorde. Han viser mig sin vilje i situationen, og han styrker også mit ønske om at være til behag for ham. Hvis jeg da er lydig imod det, han har vist mig, og jeg bevidst afviser mine onde tanker og ønsker, giver han mig magt til at besejre dem ved sit ord!

Når jeg overvinder mine egne egoistiske krav, fyldes jeg med glæde, og jeg har fuld frihed til at velsigne andre! Hver eneste dag bliver bedre og bedre. Lidt efter lidt mister synden sin magt i mit liv, og jeg bliver forvandlet til en ren person, som Jesus Kristus. Hvilken trøst! Når hele mit hjertes ønske er at leve for Gud, og jeg beder til ham i min nød, så er jeg aldrig alene i nogle af mine situationer. Gud hjælper mig VIRKELIG!

Kernelærdomme

AktivKristendom af Brunstad Christian Church udforsker, hvordan Guds ord udfordrer os og gør os i stand til at leve 100 % efter hans vilje, så vi ikke længere behøver at falde i synd, men kan komme til et liv i sejr.

Download gratis e-bog

Jeg er korsfæstet med Kristus

Dette hæfte er baseret på det, som Paulus skriver i Galaterbrevet 2,19-20: «Jeg er korsfæstet med Kristus. Jeg lever ikke mere selv, men Kristus lever i mig.” Her forklarer Elias Aslaksen hvad dette betyder, og hvordan læseren kan have samme vidnesbyrd som Paulus i sit eget liv.

Følg os