Denne hjemmeside bruger informationskapsler til at genkende gentagne besøg og præferancer for at tulbyde funktioner på sociale medier og for at analysere trafik. Ved at klikke på "jeg accepterer" eller ved at bruge vor hjemmeside, samtykker du i brugen af informationskapsler.
Hva betyder det at altid være glad?

Hva betyder det at altid være glad?

I bibelen står der «Vær altid glade!» Men hvordan kan jeg få det til?

4 min. ·

I bibelen står der «Vær altid glade!»  Men hvordan kan jeg få det til?

Midt under arbejdsdagen dukker der en annonce op på min computer med reklame for en tropisk feriedestination, med blåt vand, hvide strande, palmer og sol. «Det havde sikkert været hyggeligt …,» tænker jeg for mig selv. Livet kan virke som en uendelig række opgaver som skal gøres, regninger der skal betales, en «to-do-liste» der kun synes at blive blive længere, og en krop der bliver mere skrøbelig med årene. For ikke at nævne de mere alvorlige situationer, der nogle gange dukker op – modgang som jeg ikke selv har valgt, men som jeg ved, at Gud har bestemt.

Hvis jeg bare kunne tage på ferie; hvis bare jeg kunne _______, så ville jeg være tilfreds. Her kan man sætte det ind, man vil. Hvis jeg bare kunne tjene flere penge; hvis jeg bare kunne være frisk; hvis jeg bare kunne få drømmejobbet, og så videre og så videre, i det uendelige!

Disse ting kan være gode, og ofte gør de mig glad et stykke tid. Men uden dem er jeg tilbage i min kedelige hverdag, og længes efter dem igen. Det virker som om min lykke er helt afhængig af at få det, jeg vil. Men skal det være sådan?

Få del i Kristi lidelser

Et af de mest kendte vers i bibelen, er kun tre ord langt: «Vær altid glade!» (Første Tessalonikerbrev 5,16) Det er skrevet som en befaling, ikke en anbefaling. Så ved jeg, at det må være muligt at gennemføre det! Gud giver os ikke bud, som er umulige at holde! Altid! Det betyder lige nu nu, i dag, i dette øjeblik, i denne situation, med den krop jeg har, det arbejde jeg har, det hjem jeg har, de omstændigheder jeg er i. Men hvis denne glæde ikke er forbundet med forholdene, hvor kommer den så fra?

Vi finder en pegepind i Første Petersbrev 4,13, «men glæd jer, når I deler Kristi lidelser, så at I også kan juble af glæde…»

Hvordan kan lidelse være noget glædeligt?

Peter skriver om at glæde sig, fordi jeg kan få del i Kristi lidelser. Men hvordan kan lidelse være noget glædeligt? Kristi lidelser var de lidelser, han oplevede, da han ikke skulle synde. Et liv i sejr over synd er et meget lykkeligt liv, og ingen andre kortvarige glæder kan sammenlignes med det! Som kristen kan jeg også få del i disse lidelser, uafhængigt af mine jordiske ejendele eller situationer, og resultatet er et sejrende liv som fylder mig med glæde!

Glæde som kommer af lidelse

Måske føler jeg, at jef er blevet uretfærdigt behandlet. Det jeg virkelig ønsker, er at gøre gengæld. Blive kvit. Synden i mig vil noget, den vil blive sur og fornærmet. Men så tager jeg kampen op for ikke at synde – ikke at være mistænksom, bitter eller irriteret. Jeg fornægter mine syndige lyster, det de vil. Og fordi de ikke får det, de vil, så lider jeg. Jeg får del i Kristi lidelser, og resultatet er sejr!

Jeg kommer til den rene glæde i min ånd som ikke er afhængig af mine følelser, mine forhold, hvordan de andre behandler mig eller noget som helst andet. Så er det muligt at glæde sig – altid! Det ville sikkert være fint med en ferie lige nu, men hvis det ikke sker, dæmpes den indre glæde jeg har ikke. Jeg kan hellere bruge muligheden til at skaffe mig af med endnu mere utaknemlighed og krav i mit kød, og blive fyldt med den ægte, varige glæde som kommer fra at gøre Guds vilje og at blive forvandlet.

Jeg har en trofast skaber, som ved hvad der er bedst for mig. Jeg kan gøre Guds vilje i dag, få del i Kristi lidelser og blive fyldt med sejrsglæde! Derfor er Jesu sande disciple de lykkeligste mennesker på jorden.

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoritære oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.