Hvordan jeg kan have et «vækket øre»: En mors perspektiv

Hvordan jeg kan have et «vækket øre»: En mors perspektiv

Hvad hører et discipeløre, der er så anderledes, end det man normalt hører og siger?

«Gud Herren har givet mig disciples tunge, så jeg med mine ord kan hjælpe den trætte. Hver morgen vækker han mit øre, og jeg hører som en discipel.» Esajas' Bog 50,4.

Hvad siger en discipeltunge, og hvad hører et discipeløre, der er så anderledes, end det man normalt hører og siger? Og hvad hører jeg egentlig, når jeg vågner om morgenen? Ofte hører jeg et overdøvende klageråb fra en træt krop. Og måske et dårligt humør der kommer krybende med sine klagende toner af utaknemlighed og utilfredshed.

Her hos os er der fem børn og unge som skal op og videre på skole og arbejde. Jeg ved, at måden de bliver mødt på om morgenen kan have en stor indvirkning på deres dag senere.

Har jeg lyttet til Herren om morgenen? Så jeg kan styrke den trætte med mine ord. Ikke bare gør det godt for mig selv, sådan at jeg slipper for at høre på min egen utilfredshed og utaknemlighed, men jeg kan også styrke mine børn, min mand og de omkring mig.

Hvordan kan jeg høre som en discipel?

Det er jo egentlig ikke naturligt for mig, det naturlige er jo at høre og mærke godt efter, hvordan jeg har det i dag, og hvad mine behov er. Hvordan kan så Herren få sagt mig noget midt i alt dette?

For mig handler det om at være meget bevidst om, hvad jeg lader mig selv få lov til at tænke, og ofte er det nødvendigt at bede til Gud og tænke på et vers fra bibelen, som jeg kan binde mine tanker til. Jeg kan nægte at lytte til det som ødelægger min dag, og højst sandsynligt resten af familien.

Det får så store konsekvenser for alle i huset, når jeg vågner i dårligt humør og har krav til de andre. Der skal øvelse til for at høre, hvad Gud vil sige til mig. Og der kræves stor interesse for sagen. Og når Herren har vækket mit øre, så kan det blive en fantastisk dag. Gud vil give mig ord, der styrker de omkring mig, som opmuntrer.

En discipeltunge

Hvilket heldigt barn eller ung der kommer hjem fra skole og arbejde, og møder varme, taknemlighed og godhed. Hvis de så har møde lidt vanskelige, onde ting i løbet af dagen, så kan mine ord og udstråling være med til at opmuntre og trøste.

Og her er det bare at øse ud, vælge sine ord og gerninger fra øverste hylde, når det gælder godhed og kærlighed. Ingenting at spare på her. Jo mere du øser ud, des mere får du at øse af. Og det fantastiske er, at Herren kan vække mit øre hver morgen. Uden undtagelse. Men dette er så at sige umuligt uden bevidste valg igennem hele dagen. Og en brændende ønske om at høre hvad Gud har at sige til mig, og vilje til at gennemføre det. Han har brug for arme, ben og tunge.

Dette er et ganske andet liv end at stræbe efter flest mulige fordele, nydelser og lette løsninger for mig selv. Eller at jeg stadigvæk er optaget, af noget der skete på arbejdet eller på sociale medier. Hvordan jeg tager det har faktisk en enorm betydning, for de omkring dig. Ved at lade Herren vække mit øre hver morgen, kan jeg skabe en oase af varme og godhed for de omkring dig.

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoriserede oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.