Gå til indhold

Hvordan kommer jeg til at møde evigheden?

At være i stand til at glæde mig til den dag, jeg skal møde min frelser og opleve lønnen for et trofast liv, er et af de største fordele ved at være kristen.

Vi hører og læser om mennesker som har haft nærdødsoplevelser og hvordan “evigheden” ventede dem. Det giver os kuldegysninger ved tanken, og så fortsætter vi med vort dagligliv. Som en ung person virker evigheden langt væk, og der er mange vigtige ting at tage sig af lige nu. Hvorfor skulle jeg tænke på min evighed?

Det er præcis sådan jeg havde det, da jeg var ung. Ikke at jeg er gammel nu, men som sygeplejerske har jeg set mange mennesker i alle aldre gå over i deres evighed, og det har hver gang været en tankevækkende og belærende oplevelse. Jeg har set mennesker forlade dette liv roligt og fredeligt, og jeg har set mennesker med øjnene fulde af frygt der kæmpede for at komme væk fra det som ventede dem.

Hvorfor den store forskel?

Livet på jorden

Det er blevet meget klart for mig at det liv jeg lever her og nu, mens jeg er ung, afgør min evighed. Jeg har selv lavet lidt research, og jeg har opdaget at mennesker der tror på Gud og som har levet et godt liv her på jorden, og som tænker på andre mennesker, dør med fred og med et smil på læben.

Min egen kære mor døde for to år siden, og for mig kan jeg stadig se udtrykket med utrolig glæde, fred og forventning i hendes øjne, da hun mødte sin evighed. Jeg er overbevist om, at Jesus, som hun elskede og tjente hele sit liv, var der for at møde hende, da hun forlod denne verden. Hendes ansigt lyste bogstaveligt talt. I min lille, uofficielle research lagde jeg også mærke til at mennesker som dør rædselsslagne og urolige, var mennesker som var ulykkelige her på jorden, som havde utilgivede konflikter med familie, og som havde levet egoistisk hele deres liv.
Efter at have beskæftiget mig med mange forskellige mennesker, mens de stadig er i live, er jeg ikke blevet overrasket over at se, hvordan de har mødt evigheden.

Et personligt liv

Så blev det alvorligt for mig personligt. Hvordan lever jeg mit liv lige nu? For det afgør min evighed! Selvfølgelig vil jeg gerne ind i himlen, når jeg dør, og være der hvor der er fred, godhed og kærlighed. Hvordan kan jeg forvente at leve egoistisk her på jorden, og så komme til et himmelsk sted hvor mennesker er gode og tænker på andre? Jeg skal leve mit liv her på jorden på samme måde, som jeg ønsker at tilbringe min evighed. I Jakobsbrevet 4:8 står der: “Hold jer nær til Gud, så vil han holde sig nær til jer. Gør jeres hænder rene, I syndere; rens jeres hjerter, I tvesindede!” Nu mens jeg er her på denne jord, har jeg mulighed for at holde mig nær til Gud, rense mig fra kun at leve for mig selv. Så vil han holde sig nær til mig, ikke kun her på jorden, men når jeg møder min evighed, tror jeg at han vil komme for at modtage mig.

En af de mange fordele ved at leve for Jesus her på jorden, og bruge min tid på at rense mig selv fra egoisme, forsikrer ikke kun en utrolig lykkelig og fredelig evighed, men det fjerner også frygten for at dø, mens jeg er i live. Jeg ved, hvor jeg er på vej hen, når min tid på jorden er ovre. Jeg ved, det vil være en fredelig og lykkelig anledning, når jeg møder den Gud, jeg har lyttet til og adlydt og lært at elske, mens jeg er her på jorden.

Første Korintherbrev 15:54-55: “Og når dette forgængelige har iklædt sig uforgængelighed og dette dødelige iklædt sig udødelighed, da vil det ord, der er skrevet, være opfyldt: Døden er opslugt og besejret. Død, hvor er din sejr? Død, hvor er din brod?

Kernelærdomme

AktivKristendom af Brunstad Christian Church udforsker, hvordan Guds ord udfordrer os og gør os i stand til at leve 100 % efter hans vilje, så vi ikke længere behøver at falde i synd, men kan komme til et liv i sejr.

Download gratis e-bog

Så stor en frelse

Apostlen der skriver Hebræerbrevet kalder det et «formaningens ord». Hensigten med denne bog er at forstærke og udvide den formaning, og bringe tro og frelse til alle som har et himmelsk kald. Alle der følger opfordringen fra Hebræerbrevet kan opnå denne store frelse.

Følg os