“Jeg er for ung!”

“Jeg er for ung!”

Har du nogensinde tænkt eller sagt disse ord? Ved du, hvad Gud sagde til Jeremias, da han sagde dette?

6 min. ·

Lyt til en lydfil af denne artikel “Jeg er for ung!” oplæst af forfatteren.

Hvor gammel skal du være for at leve et discipelliv?

Hvor gammel skal du være for at være en Guds tjener?

Hvor gammel skal du være for at leve et sejrende liv?

Hvor gammel skal du være, før du kan gøre Guds vilje?

Det er let at sige, “jeg er for ung” til det ene og det andet. At føle dig som om du ikke kan tage den slags ansvar på dig. For ung til virkelig at forstå det. For ung til at gøre en forskel. For ung til at være til nytte. For ung til at tjene Gud. Det kan virke skræmmende, overvældende og umuligt. Eller måske føler du dig bare ikke klar til at tage det på dig endnu.

Jeremias' historie

Der er faktisk en historie i bibelen om en ung mand som havde det præcis på den måde. Jeremias var rigtig ung, da Gud kom til ham og fortalte ham, at han skulle være en profet i Israel (nogle kilder siger, at han kun var 17!) Han tænkte sikkert, “Der er sikkert en anden som ville være et bedre valg til at gøre dette. Der er ingen som alligevel ville lytte til mig. Jeg kan ikke stå til ansvar for dette.” Selvfølgelig er dette bare spekulation, men forestil dig hvad der ville gå igennem dit hovede i den situation.

Så Jeremias sagde til Gud, “Ak, Gud Herre, jeg er ung; jeg forstår ikke at tale! Jeremias' Bog 1:6.

Hvad så Jeremias? Han så det, han vidste om sig selv. Hvad han ville være i stand til som Jeremias, en gennemsnitlig ung person. Men hvad han burde have set, og hvad Gud viste mig, hvad der var muligt, og hvad han kunne opnå, når Gud var med ham. For den gerning Gud havde givet ham, var der ingen aldersgrænse. Alt hvad han behøvede at gøre, var at være lydig mod Gud, og så ville Gud gøre resten, gennem ham.

“Du skal ikke sige: Jeg er ung! Men overalt, hvor jeg sender dig, skal du gå, og alt, hvad jeg befaler dig, skal du tale. Du skal ikke frygte dem, for jeg er med dig og frelser dig, siger Herren.” Jeremias' Bog 1:7-8.

Historien om Jeremias er et fremragende eksempel for en ung person i dag!

Du er aldrig for ung!

Så aldrig føl dig for ung! Hvad er det Gud faktisk beder dig om?

“Og henvendt til alle sagde Jesus: »Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og daglig tage sit kors op og følge mig” Lukasevangeliet 9:23.

Det er ikke mere eller mindre end dette: at du opgiver din egen vilje for at gøre, det du ved er rigtigt i øjeblikket. Des yngre du er, når du begynder på denne vej, des bedre for dig! Du kan blive stadfæstet i Kristus fra en ung alder, og du kan vokse i Gud. Du kan blive bevaret fra det onde i verden, du kan blive frelst fra synden i kødet, og dit liv vil være godt, rent og frit!

Du vil helt sikkert føle, at det ikke er muligt for dig. Du kender dig selv godt, og du føler i dig selv, at du bare ikke er i stand. Men Gud vil være med dig, ligesom han var med Jeremias! Ethvert hjerte som ønsker at tjene ham er et hjerte, som han vil styrke og hjælpe, så det vil altid lykkes for dig!

“For Herrens øjne spejder ud over hele jorden, så han kan vise sin styrke og hjælpe dem, der helhjertet er med ham.” Anden Krønikebog 16:9.

Læs mere her: Hvad betyder det at tage dit kors op dagligt?

Vær et eksempel

Og lad heller ikke nogen andre fortælle dig, at du er for ung! Da Timotheus var ganske ung, betragtede Paulus ham som hans nærmeste medarbejder og gav ham meget ansvar i menigheden. Der var sikkert nogle der var ældre end Timotheus, som tænkte at det var den forkerte beslutning, men Paulus sagde til ham: “Lad ingen ringeagte dig, fordi du er ung, men vær et forbillede for de troende i tale, i adfærd, i kærlighed, i troskab, i renhed.” Første Brev til Timotheus 4:12.

Du er ikke for ung til at være et eksempel. Du er ikke for ung til at få sejr over synden. Du er ikke for ung til at tage ansvar for dit liv og tage de rigtige valg. Du er ikke for ung til at se fremad og tage de valg, som vil sikre dig en god og velsignet fremtid. Du er ikke for ung til at stå til regnskab for dit liv. Du kan begynde med at gøre det, du ved er rigtigt, i dag, og du behøver aldrig at slutte!

Vælg i dag at gøre det gode! Vælg i dag at svare på dit kald og opgive din egen vilje, så du kan gøre Guds vilje på jorden! Vælg i dag at sejre, når du bliver fristet! Vælg i dag at leve for Gud i stedet for dig selv!

Lær af Jeremias historie og fra Timotheus eksempel. Faktisk passer en ung person meget godt til handling. Du har energi, du er entutiastisk, du har passion. Ved du, hvor meget tid og energi du bruger på ting, du virkelig går op i? Det er den slags energi og entutiasme du kan fokusere på at tjene Gud, gøre hans vilje og overvinde fristelserne i dit unge liv.

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoriserede oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.