“Lad os komme ud og komme videre”

Længes du efter forandring i dit liv i det nye år?

Skrevet af Maggie Pope
“Lad os komme ud og komme videre”

Jeg kommer kun til at nævne Brexit en lille smule.

Efter tre års forvirring om hvordan faktisk at forlade EU, har denne stagnerende atmosfære tvunget offentligheden i Storbritannien til at omvælte deres normale stemme-vaner. Mange byer har valgt at stemme på et konservativt medlem af parlamentet til at erstatte deres normale Labour medlem.

Dette er blevet anset som et metaforisk jordskælv og har givet det nuværende konservative parti et stort flertal, og med magten til at komme fremad i processen med at komme ud uden forhindring fra mennesker, som prøver at stoppe processen. Regeringen går ind i et nyt år med en klarere vej; som statsministeren sagde, “Lad os komme ud og komme videre.”

Denne længsel efter forandring omstødte normale vaner, selv normal tænkning. Det tvang folk til handling.

Nytårsfortsæt

Det er utilfredshed med hvordan vi er og en længsel efter forandring, som får os til at ændre vore vaner. Vi gør dette ved at skrive nytårsfortsæt for at gøre vejen af handling klar mod målet om at blive i bedre form, sundere og mere organiseret. Starten på et helt nyt år er en automatisk afgrænsning af forandring, gammelt bliver nyt og det er belejligt for os at hænge vort håb om forandring på. Det er en streg i sandet, hvor vi kan efterlade vore dårlige vaner og fejl og starte på en frisk, med en ren side.

I medierne er løsningerne trivielle ting som at koncentrere sig om at opgive sukker og chokolade, eller være sikker på at vi holder vort soveværelse ryddigt. Personligt opgav jeg at lave nytårsfortsæt for nogle år siden, da jeg fandt ud af, hvor svært det er for mig at opgive sukker, hovedsageligt fordi jeg ikke er motiveret nok. Min vægt og tænder bliver ikke tjekket som kriterie for at være en Jesu Kristi discipel. Men jeg længes efter forandring, ikke på et overfladisk stadie, men dybt i min ånd. Og denne længsel vil forandre den måde, jeg lever på.

Brug for et åndeligt “jordskælv”

Hvis vi er trætte af vor natur, eller vi er stagneret og føler en smerte, hvor der burde være liv, så har vi brug for et jordskælv i vore liv for at få en ny retning. Disse “jordskælv” kan komme som et Guds ord; nogle gange beder vi Gud om dem, andre gange kommer de uanmeldt. Der er et specifikt vers som forandrede hele min verden, da jeg var ung – det var som om min ånd blev grundigt rystet, og det er noget som i stigende grad er blevet vigtigt for mig.

“Endnu har I ikke stridt så hårdt i jeres kamp mod synden, at det har kostet blod.” Hebræerne 12:4.

Dette er et kald på handling til alle troende, enten vi er rige eller fattige, raske eller syge, generte eller udadvendte. Det er et kald efter at komme ud af vor natur og modstå syndens krav til det dør. Det er hårdt arbejde, men når vi starter det nye år med at modstå synden som et “fortsæt”, så vil året blive en succes. Hvis vi spørger Gud om at sende os vort personlige åndelige jordskælv i 2020, så vil han gøre det.

Må friskhedens kilde, som kommer med et nyt år, drive os til at sætte mål som vil omvælte vor “normale” opførsel. Så lad os bare “komme ud og komme videre” …

 

Måske er du interesseret i at læse mere i disse udvalgte artikler:

 

Skriftsted taget fra: www.bibelsselskabet.dk: "Læs i bibelen".

Download gratis e-bog

At være kristen

Skrevet af Elias Aslaksen

At være kristen er et meget dybere liv, end bare at bede Jesus om at komme ind i ens hjerte og tro på syndernes forladelse. Det er et liv i udvikling og vækst i det som er af Kristus. Dette hæfte præsenterer meget tydeligt og enkelt, det som er grundlæggende i et kristent liv.