Menneskehandel: Værdien af et menneskeliv

How can any one person deem a human life as less valuable than their own?

Skrevet af Kathryn Albig
Menneskehandel: Værdien af et menneskeliv

Når man følger med i verdensnyhederne, kan det virke som om der ikke er en ende på menneskehedens fordærvelse og mangel på respekt for sine medmennesker.

Jeg læste lige en artikel på BCC-nyhederne om menneskehandel i Thailand. Det er mildt sagt kvalmende. Det er hjerteskærende at læse om de forhold, som mennesker er blevet tvunget ind i af folk, som ikke forstår livets værdi. Disse onde mennesker har ingen anelse om, at enhver af os har samme værdi i Guds øjne som vores næste. At Gud ikke har et klassesystem. At de fattige der sover i kantstenen er lige så værdifulde for ham som de kongelige, der sover på den mest behagelige madras, der kan købes for penge.

Jeg så billeder af mennesker i akut nød, folk der sover på jorden i junglen, hvor de bliver holdt fanget, folk indespærret i små, beskidte fængselsceller. Mennesker begravet i umærkede grave, døde i fangenskab. Ingen af disse personer har længere magt over deres eget liv. De er prisgivet, dem der udøver en slags syg, selvgivet magt over dem. Og de mennesker, de burde kunne få hjælp af, er lige så korrupte. Politi og offentlige tjenestemænd. Mange af dem er involveret på et eller andet niveau. Disse mennesker er uden håb og uden hjælp.

Enhver af os har samme værdi i Guds øjne som vores næste. Gud har ikke et klassesystem.

Hårene på vort hoved

Jeg mindes noget, som jeg hørte for nylig: «Verden har ingen mennesker, som kun er fyldmasse.» Milliarder af mennesker, og Gud har en personlig kærlighed og omsorg til hver eneste person. Han vil at hver eneste skal blomstre og trives. (Jeremias’ Bog 29,11) Enhver kristen kan fortælle dig, at hvert hår på hvert hoved er talt, allesammen. (Matthæusevangeliet 10,30) Hårene på mit hoved bliver ikke passet bedre på end hårene på en fremmedarbejder taget i fangenskab.

Jeg er selv blevet født ind i en verden, hvor jeg føler mig tryg og elsket. Jeg ved ikke hvorfor, og nogle gange føler jeg mig skyldig, når jeg ser de lidelser som andre må tåle. Men er der noget, jeg ved helt sikkert, så er det, at Gud er kærlighed (Første Johannesbrev 4,8). Og Gud er retfærdig (Første Mosebog 18,25). Jeg kan ikke tvivle mere på det, end jeg tvivler på min egen eksistens.

Det er synden der fører til lidelse

Men spørgsmålet er: Hvorfor tillader Gud, at der er nød og lidelse over hele verden? Når jeg ser ting som denne situation i Thailand, ved jeg, at det ikke er Gud – det er synd. Folk drevet af pengebegær og magtbegær. Mennesker der behandler andre som dyr. Gud vil ikke tvinge nogen; enhver af vore handlinger er efter vor egen frie vilje. Folk giver sine egne lyster og begæringer frie tøjler, og det betyder, at det meget ofte er de uskyldige, der skal lide. De bliver styret af Satan, og de gør det smerteligt åbenbart, hvor ubeskriveligt ond og ødelæggende synden er.

Jeg er sikker på, at Gud er mere fortvivlet end nogen af os, når han ser det som sker i denne verden. Jeg er sikker på, at han ønsker at række sin hånd ud og ordne det. Og vi ved, at han ikke kommer til at tillade denne tilstand at fortsætte for altid.

Han har givet os sit ord og sin egen søn Jesus, for at vise os vejen til at leve uden at synde. Igennem ham skal synden blive helt besejret, og i slutopgøret skal det grundigt bevises, at Satan tog totalt fejl. Sådan at ingen kan prøve at rejse sig mod Gud igen på samme måde, som Satan gjorde. Hans felttog for at folk bør følge sin egen vilje i stedet for Guds vilje, skal afkræftes en gang for alle.

Og så skal Gud udslette denne gamle jord og skabe en helt ny, fuldstændig uden synd. Uden al den elendighed som dem, der er kontrolleret af synden har tilført denne jord. Jeg kan næsten ikke vente til den tid kommer. Fordi i en verden uden synd kommer ingen engang til at tænke på at undertrykke en anden sjæl, og ingen vil huske eledigheden og lidelserne.

Skriftsted taget fra: www.bibelsselskabet.dk: "Læs i bibelen".