Min aller bedste ven!

Min aller bedste ven!

Alle mennesker har brug for gode venner, og mange vil hævde, at det er helt nødvendigt for at leve et godt liv.

4 min. ·

Alle mennesker har brug for gode venner, og mange vil hævde, at det er helt nødvendigt for at leve et godt liv. En virkelig god ven er en, man kan dele sine tanker, følelser, ønsker, håb og tro med. Man kan søge råd, hjælp og støtte i en svær situation – en der altid stiller op og hjælper, selv der hvor andre svigter.

Sådan en god ven har jeg. Denne ven er en ven, der har hjulpet mig mere end nogen anden ven kunne have været i stand til. I en periode var jeg i mange forhold og situationer, hvor jeg kom til kort. Jeg ville så gerne gøre det, der var rigtigt og godt, men jeg kunne ganske enkelt ikke. Alt det jeg prøvede slog fejl. Jeg fik ikke noget til, sådan som jeg ønskede det. Dette blev til en stor byrde og plage for mig. Jeg ville så gerne gøre det rigtige!

Min gode ven så hvordan jeg havde det, og han fik en stærk medfølelse og trang til at hjælpe mig. Han så, at jeg gerne ville gøre det, som var rigtigt. Nu var det sådan med min ven, at han vidste hvordan dette skulle gøres, så han bestemte sig for at gøre det først, som et eksempel for mig, for at vise mig hvordan det skulle gøres.

Som altid når man skal lære nogen noget, skal den der lærer fra sig fortælle den der lærer noget, hvordan situationen og udgangspunktet virkeligt er. Dette gør han for at vennen skal blive opmærksom på hvilke fejl han gør, sådan at han kan gøre det rigtigt og mestre de udfordringer han har. En god ven gør dette, fordi han er glad for sin ven og ønsker at hjælpe ham, og han glæder sig over hans fremskridt!

Sådan skulle min bedste ven også sige mange sandhedens ord til mig og sætte lys på ting i mit liv, der ikke var så godt og fuldkomment. Dette gjorde naturligvis ondt at se, men siden kunne jeg ikke se nogen anden udvej – jeg ønskede jo så meget at lykkes med det jeg havde sat mig for – så jeg måtte bare indrømme, at min bedste ven havde ret. Han opmuntrede mig ofte og jeg vidste hele tiden, at han var meget glad for mig. Ved at erkende det han pegede på, og samtidigt høre på de råd han gav mig, viste det sig at jeg nu var i stand til at gøre det jeg så gerne ville!

Det er vel ret unødvendigt at sige, at dette gjorde, at jeg blev meget glad for, og taknemlig for min gode ven, til trods for alle de «ubehagelige sandheder» jeg hørte. Ja, jeg blev så glad for ham, at jeg bestemte mig for at vi skulle være bedste venner resten af livet, og at jeg altid ville høre på de råd han gav mig.

Jeg får stadigvæk råd og hjælp fra denne gode ven. Hver eneste dag giver han mig råd og hjælp i mine daglige forhold. Som før kan det ske, at han skal fortælle mig sandheder og sætte lys på ubehagelige sider ved mit liv. Siden jeg nu ved, at han kun gør dette for at hjælpe mig til at gøre ting bedre og bedre, er jeg blevet hurtigere og mere ivrig til at indrømme, at han har ret og at følge de råd han giver. Dette har gjort mit liv meget mere interessamt, rigt og givende end før.

Undrer du dig over hvem denne min bedste ven er? Han hedder Jesus Kristus, og han kan også blive din bedste ven, og lære dig hvordan du kan leve et godt og lykkeligt liv her på jorden, sådan at vi siden kan være sammen med ham i al evighed. Hvis du er træt af dit gamle liv og ønsker at leve lykkelig og glad hver dag, så hør på hans råd og tag imod hans hjælp! Jeg kan selv vidne om, at han har hjulpet mig til et lykkeligt liv, hvor hver dag er interessant, rig og givende! Og det bedste af alt, er at jeg har en fantastisk fremtid at se frem til, også efter at dette liv er slut, sammen med min aller bedste ven i al herlighed og glæde!

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoriserede oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.