Min karantæne bucket-liste

Min karantæne bucket-liste

Som vi går igennem denne udfordrende tid i historien, har jeg lavet en bucket-liste over ting som er vigtige for mig at gøre i denne tid.

COVID-19 pandemien har bragt så mange forandringer over hele verden og begrænset os på så mange måder. Dog bringer den også specielle muligheder, som vi måske ikke altid får. Jeg ønsker virkelig at bruge denne tid, så jeg får så meget ud af den som muligt. Her er min bucket-liste i denne udfordrende tid:

1.     Stol på Gud i dag og hver dag

I Ordsprogenes Bog 3:5-6 står der: “Stol på Herren af hele dit hjerte, og støt dig ikke til din egen indsigt. Hav ham i tankerne på alle dine veje, så vil han jævne dine stier.” I disse tider hvor tingene forandrer sig så hurtigt og mange ting er usikre, kan jeg vælge at stole på at Gud våger over mig, at han elsker mig, og at han sender alt til mit aller bedste – inklusiv prøvelser. Jeg kan ikke forstå, hvordan prøvelser kan være til mit eget bedste med min egen forståelse, men jeg kan bede og spørge Gud om at vise mig, hvad jeg kan få ud af hver situation.

Når jeg ydmygt beder ham om hjælp i mine daglige situationer, vil han vejlede og føre mig et skridt af gangen. Jeg kan tage en beslutning om at tro på det og holde fast på det, ligemeget hvad der kommer. At stole på at han vejleder mig, giver mig styrke og udholdenhed til at gå igennem prøvelserne og forstærker min forbindelse med min fader i himlen.

2.     Komme fri fra irritation

Med store dele af verden i karantæne på et eller andet tidspunkt, tilbringer de fleste af os meget mere tid hjemme. Hvis vi bor med andre, om det er familie eller samboere, kan det at tilbringe længere tidsperioder skyldes forøget spænding og irritation på grund af uenigheder eller forskellige måder at se tingene på.

Men det kan også medføre specielle muligheder. Jeg kan tilbringe mine dage rasende over alt det som generer mig, og måske på det kraftigste vokalisere mine frustrationer. Eller jeg kan indse, at der i virkeligheden er en ting jeg har fuld kontrol over, og det er den synd som bor i mig. Jeg skal sejre over irritation, virkelig bede om at kunne elske andre, og at jeg kan få visdom til at tale om vore forskelle på en god måde, så vort forhold kan blive styrket.

3.     Bede for de som leder mit land

Regeringer i forskellige lande har haft forskellige strategier overfor coronavirus-situationen. Ledere har pludselig fundet sig selv direkte ansvarlige for hele landes sundhed og velvære, og har tilbragt utallige timer i møder for at skabe love der kan beskytte deres lande. De står overfor utroligt mange ukendte ved at bekæmpe en pandemi, og de skal stole på den bedste videnskab fra deres rådgivere. Uanset om jeg er enig eller uenig i deres beslutninger, er der en ekstremt vigtig ting, jeg kan gøre. Der står skrevet i Første Brev til Timotheus 2:1-2, at vi skal bede for myndighederne.

Selv hvis jeg er hjemme hele tiden, kan jeg stadig gøre dette vigtige arbejde. Jeg kan bede om, at Gud vil give lederne visdom, så de kan forstå ydmygt og beslutsomt at tage valgt, som vil være det bedste for menneskene og deres land.

4.     Praktiser ydmyghed

Jeg gik udenfor i går aftes, og det slog mig virkelig hvor fredelige de efterladte veje var. Jeg har tænkt meget på verdenskrigene, hvor fjenderne var meget synlige, for eksempel bomber der faldt ned fra himlen. COVID-19 er mere en usynlig fjende. I Canada, hvor jeg bor, har det stadig ikke nået sit højdepunkt, og det kan være svært at tro på at det faktisk er en fare. Men når jeg læser nyhederne og lytter til regeringens bekendtgørelser, kan jeg se, hvordan virussen har påvirket mennesker i andre lande. Når regeringen laver retningslinjer som “Bliv hjemme så meget som muligt,” kan jeg egoistisk fortsætte mit liv på den måde, jeg ønsker, eller jeg kan ydmygt stole på at retningslinjerne er lavet for mit eget bedste. Når jeg er ydmyg, og gør hvad jeg bliver bedt om, så hjælper jeg også de omkring mig, selvom jeg ikke fuldt ud forstår indvirkningen af mine valg.

5.     Brug tiden på den bedst mulige måde

Med meget mere fritid skal jeg vælge, hvordan jeg bruger den. I Salmernes Bog 139:16 står der, at Gud har tilrettelagt gerninger for os, før verdens grundvold blev lagt. Spørgsmålet er, om jeg kan finde disse gerninger, specielt i denne specielle tid. At tilbringe tid i karantæne giver mulighed for at være kreativ i at velsigne de andre. Måske kan jeg ikke besøge min familie eller venner, men hvordan kan jeg velsigne dem på andre måder? Måske har min ældre nabo brug for madvarer, og jeg kan handle for dem. At blive hjemme betyder ikke, at jeg ikke kan tale med nogen på video, skrive en besked eller skabe noget specielt.

Og det giver også en enorm mulighed for at søge Gud. Jeg kan læse min bibel, andet litteratur og jeg kan bruge min tid på bøn, for mig selv og andre. Ved at holde mig nær til Gud i denne tid, kan min tro blive styrket, og jeg kan forberede mig til kommende tider.

COVID-19 pandemien kommer ikke til at vare evigt (selvom det er svært at tro på nogle gange). Der er mange ubesvarede spørgsmål, og der er ikke rigtig nogen som kender svarene lige nu. Men der er et spørgsmål, jeg har fuld kontrol over – hvordan brugte jeg min tid? Hvis jeg tænker på dette hver dag, så vil jeg, når denne tid er ovre, vide at jeg bruge enhver mulighed til det aller bedste!

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoriserede oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.