Romerbrevet 8,28 – Den utrolige virkelighed i dette velkendte vers

Romerbrevet 8,28 – Den utrolige virkelighed i dette velkendte vers

Tror du virkelig, at alle ting samvirker til gode for dem som elsker Gud? Læs her for at teste dig selv!

5 min. ·

«Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud, og som efter hans beslutning er kaldet.» Romerbrevet 8,28.

Lad os læse det: Vi ved at alt – både godt og ondt, både ligheder og forskelle, alt, og så bliver det også det samme som alle personer – alle ting og alle personer, samvirker til det bedste for dem, der elsker Gud. Sådan står der i den stærkeste oversættelse, og det er den rigtigste. Altså alt muligt som vi møder på vor vej, alt der hænder, alle mulige mennesker, uanset hvad de siger og hvad de gør, og hvad de forsømmer at gøre, helt lige meget, alt muligt, absolut uden undtagelse – samvirker til mit bedste. Ja, det kunne ikke skrives mere nøjagtigt. Men overfladiskheden gør, at vi ikke ser det. Vi kan ganske enkelt ikke læse indad. Og man er heller ikke interesseret nok, man har ikke tid.

Jeg har hørt nogen sige: «Romerbrevet 8,28 har været min trøst igennem mange år.» Der er vel flere, der har haft det sådan. «Det har været en trøst», men hvem er det, der trøstes? Det er de som sørger, som trøstes og som skal trøstes. Det er ikke muligt at sørge. Det er helt umuligt at sørge. Jeg tror på Romerbrevet 8,28, og derfor er det ikke muligt. Det er en umulighed. At tro på Romerbrevet 8,28 er det samme som at være overlykkelig i et eneste kør nat og dag i alle mulige forhold, trængsler og omstændigheder. Helt fuldkomment overlykkelig.

Så opfyldes ordet: «sig tak under alle forhold!» Første Thessalonikerbrev 5,18. De fleste læser det som: Tak for alt godt. Det er ikke sådan, der står. Der står: Sig tak under alle forhold. Både ondt og godt. Så taknemlig bliver man, hvis man tror på Romerbrevet 8,28. Og så står der: «Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer!» Filipperbrevet 4,4. Det er ikke muligt uden at tro på Romerbrevet 8,28. Og hvis jeg tror på Romerbrevet 8,28, så kan jeg ikke andet. Så stortrives jeg uafbrudt.

Tror du, at alle ting tjener dem til gode som elsker Gud? Uden nogen som helst modsigelse, må vi slå fast, at det jeg selv tror tjener mig til gode – det glæder jeg mig over, ja det er jeg af hjertet taknemlig for!

Lige præcis derfor skal det at tro Romerbrevet 8,28 nødvendigvis medføre, at jeg ikke:

1. Bliver vred.
2. Bliver fornærmet.
3. Tager anstød.
4. Er fremfusende.
5. Taber fatningen.
6. Bliver misundelig.
7. Bliver avindsyg.
8. Taber modet.
9. Bliver bitter.
10. Har noget imod nogen.
11. Gifter mig igen med en anden, hvis jeg er skilt.
12. Klager over noget
13. Knurrer.
14. Er utilfreds.
15. Hævner mig.
16. Tager det, som tilhører andre.
17. Gør noget falskt eller svigagtigt.
18. Bliver urolig når noget sker.
19. Driver hård konkurrence.
20. Gengælder når jeg bliver skældt ud.
21. Ikke kan lide nogen mennesker.
22. Bliver forarget.
23. Synes det er svært, når jeg bliver vanæret.
24. Synes noget som helst er for ærligt.
25. Mener at nogen eller noget er i vejen for mig.
26. Nogensinde er uheldig.
27. Nogensinde bliver skuffet.
28. Føler mig bedraget.
29. Begærer bedre eller finere mad, tøj, inventar eller andre jordiske ting.
30. Er bedrøvet over at have fået den ægtefælle jeg har, eller over at jeg ikke har fået en ægtefælle.

Al elendighed bliver aflagt bare ved at tro dette ene skriftsted! Intet under at Paulus skriver, at evangeliet er en kraft til frelse for hver den som tror.

At tro Romerbrevet 8,28 medfører nødvendigvis:

1. Dyb fred og hvile i Gud.
2. Uafbrudt lykke.
3. En mægtig himmelsk glæde.
4. Et klippefast sejrsliv.
5. Et trofast sind og et trofast liv.
6. At sjælene får tillid til en.
7. Et frugtbart og velsignet liv.
8. Visdom.
9. Styrke.

At tro Romerbrevet 8,28 avler:

1. Mænd og kvinder duelige til al god gerning.
2. Menigheder.
3. Duelige tjenere og ledere i menighederne.

Hvis man har læst og hørt Guds ord i mange år, og disse gode og herlige virkninger er udeblevet, så viser dette på en slående måde, hvordan det står til med at tro det ord man læser og hører.
Hvis nu nogle mener, at disse frugter er tiltrækkende, så dyrk træet omhyggeligt!

Dette er en redigeret, kombineret version af to artikler: «Tror du Romerbrevet 8,28?» fra bladet «Skjulte Skatte» i juni 1949, og en afskrift fra en tale af Elias Aslaksen i januar 1976, udgivet i bogen «Elias Aslaksens sidste taler» (1979).
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skattes Forlag | ActiveChristianity

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoritære oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.