Et tip til at blive meget gladere!

Et tip til at blive meget gladere!

At glæde sig med de glade er lettere sagt end gjort. Men hvis jeg kan lære, hvordan jeg kan gøre det – bare tænk på hvor meget min egen glæde så vil øges!

4 min. ·

“Glæd jer med de glade …” Romerne 12:15. Dette Guds ord går direkte imod min menneskelige natur. Min naturlige reaktion når jeg ser, at der sker noget godt for andre, er at være misundelig og så klage og have ondt af mig selv. “Hvorfor har jeg ikke det, min ven har? Fortjener jeg ikke også noget godt? Måske er jeg bare ikke det værd. Det er bare ikke fair.” Selvom jeg ikke siger det højt, er det i mine tanker og i min ånd. Så er jeg hvert fald ikke glad.

Så hvad kan jeg gøre med dette? Skal jeg blive ved med det? De gode nyheder er – jeg kan komme helt fri fra sådanne tanker! Når disse mørke skyer af misundelige og egoistiske tanker kommer i min retning som en menneskelig reaktion mod noget, jeg har set eller hørt. Jeg skal dømme dem og erkende dem, hvor hvad de er – fristelser til synd! Så kan jeg hade dem, og jeg kan ganske enkelt sige, “Nej! jeg vil ikke give efter for disse tanker og tro på dem! De er ikke ifølge Guds ord. Og de gør mig heller ikke glad. Hvorfor vil jeg så lade dem blive i mit sind?”

Og efter jeg har sagt nej, har jeg også nogle kraftige våben til at drive disse tanker langt væk. Jeg kan bede til Jesus, “hjælp mig til ikke at give efter for disse tanker!” Ligemeget hvor fornuftige, berettigede eller sande de kan virke ifølge mine menneskelige fornuft. Jesus er en mægtig hjælper i nødens stund (Hebræerbrevet 4:15-16). Gud hjælper også mig til at sejre ved at give mig hans ord. “Glæd jer med de glade …” Romerne 12:15. “Kærligheden misunder ikke …” Første Brev til Korintherne 13:4. “Lad ikke kærlighed til penge bestemme jeres adfærd, men stil jer tilfreds med det, I har.” Hebræerne 13:5. Så længe jeg holder fast til sådanne ord og bliver ved med at kæmpe mod disse tanker, så har tankerne ingen magt over mig!

Læs mere her: Tage enhver tanke til fange

Guds ord giver mig også kraft til at vende mine tanker mod de gode og væk fra egoismen i min menneskelige natur. Jeg kan vælge at takke Gud for mine venner, og hvordan han har velsignet dem. I mit hjerte elsker jeg dem, og jeg ønsker ikke at noget skal komme i vejen for det! Jeg hørte engang, at det er umuligt at tænke negativt om nogen, du beder for. Jeg tror det samme er sandt her – jeg kan ikke være misundelig på noget, hvis jeg beder for dem! Jeg kan også takke Gud for alt det, han har givet mig. Hvis jeg tænker lidt tilbage, er det tydeligt, at han har omsorg for mig, følger med i detaljerne i mit liv og giver mig præcis, hvad jeg har brug for, for at blive frelst, hvilket er min dybeste længsel. Jeg har virkelig al grund til at være fuld af taknemlighed og driver alle utilfredse tanker langt væk!

Efterhånden mister fristelsen dens magt, og jeg har bevaret min glæde. Hvis jeg fortsætter denne kamp, bliver det lettere og lettere at glæde sig med de glade. Som tiden går, begynder jeg at gøre det helt naturligt. Hvis jeg kun glæder mig, når der sker noget godt for mig, og mister min glæde når der sker noget godt for andre, så har jeg virkelig meget lidt glæde i mit liv. Men hvis jeg kan glæde mig med alle de glade – bare tænk hvor meget mere glæde det er! Og hvor meget gladere jeg bliver!

Skrifsteder er taget fra bibelen.dk, den autoriserede oversættelse af bibelen 1992, med mindre andet er specificeret. Copyright © Det Danske Bibelselskab 1992.